Tarinamme

Maxin kala

Aidosti palveleva kalakauppa, jonka yksinkertaisena asiakaslupauksena aidosti tuore kala ja parhaat mahdolliset tuotteet. Tämän ajatuksen ympärille perustettiin Maxin Kala vuonna 2016 pieneen 100-vuotiaan talon kivijalkaan Espoon Kauklahteen. Kalakaupan piti olla ammattikorkeakoulun päättävä opinnäytetyö, ajatuksena oli, että tämä olisi mielenkiintoinen projekti. Kokemus kalatiskien, sekä asiakkaan että työntekijän näkökulmasta oli tuonut mieleen, että asiat voisi varmasti tehdä eri tavalla. Summa summarum opinnäytetyö ei ikinä valmistunut, mutta Maxin Kalasta tuli ”yllättävän suosittu” sekä intohimoinen ja täysipäiväisesti työllistävä ammatti. Maxin Kalan perhe on kasvanut avauksen jälkeen kovaa tahtia. Maxin Kala työllistää tällä hetkellä yli 10 henkilöä täysipäiväisesti.

Muutosten tuulia

Maxin Kala muutti vuonna 2019 ”pakon edessä” isompiin tiloihin, ollaan tehty lupaus että Kauklahdesta ei poistuta ja onneksemme uusi koti löytyi läheltä, Kauklahden Lasihytistä. Tämä oli jo iso muutos, mutta silti tähänastisen taipaleen isoin muutos tapahtui alkuvuodesta 2020, kun Miki Kurkela, pitkän linjan keittiöammattilainen astui työntekijän saappaista yhtiökumppaniksi. Saatiin juuri sitä mitä oli kaivattu: lisää tuotteita ja jatkuvaa ideointia omaa tuotantoa kohtaan. Tämän johdosta meillä on nykyään myös lounas Kauklahden pisteessä jokaisen viikon keskiviikkona ja torstaina klo 11-> periaatteella niin kauan kuin annoksia riittää. Vuoden 2021 tammikuussa aukesi Maxin Kalan toinen myymälä Kauniaisiin, eli nykyään palvelemme kahdessa osoitteessa: Lasihytti 2, 02780, Espoo ja Tunnelitie 4, 02700, Kauniainen.

Käsityö

Ei helpoin eikä nopein tapa, mutta meille silti paras ja ainoa tapa. Jokaisena aamuna käsin siivutetut graavilohisiivut, käsin muotoillut ja paistetut rapukakut, haukiwallenbergit sekä kalapihvit, talon omat blinit. Listaa voisi jatkaa pitkään.. Aito käsityö on meidän tuotteiden herkullisuuden tae.

Eettisyys

Meidän tapa suhtautua asioihin on melkeinpä poikkeuksellinen kaupalliseksi toimijaksi, tämä liittyy meidän aitoon haluun ja intohimoon siitä, että meidän lapset voivat jatkossa myös pyörittää kalakauppaa. Siihen, että ammattikalastajien jälkipolvilla/oppilailla on hyvä hypätä niihin ammattikalastajan saappaisiin ja on vielä vesistöissä kalaa mitä pyytää. Meillä ei järjestetä kilpailuja liittyen ”jättihauen/-lohen tai -kuhan painoon”, meille nämä jättiyksilöt eivät päädy ja suosittelemme ammattikalastajia vapauttamaan mahdollisuuksien mukaan nämä yksilöt. Meillä ei tällä hetkellä myydä lainkaan kotimaista villiä lohta tai taimenta. Meillä ei myydä alamittaista kalaa. Meille on äärimmäisen tärkeää, että kotimainen ammattikalastaja saa tuotteestaan ansaitsemansa palkkion. Meillä ei ole tapana rummuttaa meidän eettisiä arvoja päivittäin somessa tai muuallakaan, se on meille itsestäänselvyys. Meiltä löytyy helppona ja eettisenä pikapoimintana vakiovalikoimista esimerkiksi savustetut ja säilötyt kotimaiset särkikalat ja muut villikalat.

OLEMME AITO JA PALVELEVA KALAKAUPPA.

Valikoimamme elää sesongin mukaan ja tiskistä on saatavilla myös talon omia ja laadukkaiden yhteistyökumppaneiden jalosteita. (mm. Graavit, savukalat, sillit, silakat, särki- ja lahnasäilykkeet), Valikoimastamme löytyy toki myös äyriäiset, mädit ja muut merien herkut!

Meiltä saat myös lounasta keskiviikkoisin ja torstaisin klo 11 alkaen niin pitkään kuin ruokaa riittää. Tervetuloa!